A nevelésről

A nevelésről

Minőség. Megbízhatóság. Nyomonkövethetőség.

Mérföldkövenként a minőség útján.

Keltetés

Az állatokat a keltetésüktől fogva saját gondozásunkban neveljük. Különös figyelmet fordítunk a minőségre mind a takarmány, mind a tartási körülmények tekintetében, így biztosítva az állomány homogén fejlődését, valamint az összes lehetséges veszély faktor kizárását. A napos kacsa állományunk kiváló francia vérvonalú, mely magyarországi keltető üzemekből származik így a szállítási idő minimális. Kizárólag, a piacon található legfrissebb, nemesített vérvonalból dolgozunk.

Nevelés

12 tágas nevelősátorban zajlik folyamatosan a nevelés, ahol a növendékállat állományok egymástól elválasztva, nyugodt körülmények között fejlődhetnek. A kacsák közérzete nagyban hozzájárul a fejlődésük mértékéhez és minőségéhez, így minden csoportnak biztosítunk egy erdősített, természetes kifutót. Ez a terület nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szárnyasaink a természet közelségét érezve nyugodtabban fejlődhessenek. A Magyarországon fellelhető legkiválóbb minőségű, ellenőrzött összetevőkből álló nevelőtápot biztosítjuk a növendékek számára, így teljesen kizárható bármilyen rejtett összetevő jelenléte. A nevelés folyamán az állandó kamerás, számítógépes megfigyelés segít abban, hogy figyelhessük, összehasonlíthassuk az állatokat, esetleg közbeavatkozhassunk az állomány fejlődésébe.

Tömés

Cégünk kizárólag hízott kacsa termékek előállításával foglalkozik. Tradicionális, francia recept alapján, különböző állagú kukoricával hízlaljuk kacsáinkat. Nem használunk előre bekevert tápokat, sem egyéb adalékanyagokat. Törekszünk a gyógyszeres kezelések mellőzésére, hogy a vásárlóink kizárólag szermaradványmentes termékeket vásárolhassanak tőlünk.

Vágás

A megfelelő méretűre hízott kacsákat telephelyünkről, rövid szállítást követően, a vágósorra kerülnek. Vágóhídon a kíméletesség jegyében, manuális befejező tisztítás után a kívánt módon és formára bontják a testeket, majd beszállítjuk a húst a konyha üzemünkbe, ahol szakácsaink a sous-vide termékeinket készítik.

Csomagolás

A kész hústermékeket, többszöri ellenőrzést követően, minőségi osztályok és súly alapján szortírozzuk, gramm szerinti pontossággal. Vásárlóink így a saját igényeiknek megfelelő méretű és súlyú termékeink közül válogathatnak, akár igényeik szerinti csomagolási egységekben, hűtve vagy fagyasztva.

A kezdetektől a tálalásig