Sous-vide rosé kacsamell

Cégünk által forgalmazott kacsahús termékek csakis kiváló minőségű takarmánykukoricán nevelkedett hízott kacsákból készülnek. Állatállományunk fejlődését a keltetési fázistól kezdve folyamatosan ellenőrizzük, kontroláljuk, és kiemelten figyelünk az adalékanyagoktól mentes táplálásra, valamint a gyógyszeres kezelések minimalizálására, megőrizve ezzel hústermékeink tisztaságát és természetes zamatát. Célunk egy egészséges kacsaállomány fenntartása, amely biztosítja, hogy folyamatosan elsőrangú, hízott kacsahússal tudjuk ellátni vásárlóinkat.

A professzionális kacsahús elkészítéséhez a legelterjedtebb módszer a konfitálás, amikor a hús lassan, változatos fűszerekkel gazdagítva készül el. Ezt a kifejezetten hosszadalmas sütési eljárást világszerte kedvelik a séfek, hiszen amellett, hogy a zsír nem hagyja, kiszáradni a húst, segít megőrizni eredeti ízét, sőt időt enged a fűszereknek finoman átjárni a rostokat, elérve ezzel a tökéletes ízharmóniát. Habár ez a módszer nagyon egyszerű, gazdaságosnak semmiféleképp nem nevezhető. Az igénybe vett nagymértékű sütőkapacitás, valamint a befektetett munkaidő, még igen nagymennyiségű hús előállítása során sem kifejezetten kifizetődő. A vendéglátóipari egységek többsége, az omlós és ízletes hús semmivel össze nem téveszthető ízéért hajlandó pénzt és időt áldozni, de segítségünkkel ügyfeleinknek erre sem kell felesleges kiadásokat pazarolnia.

Partnereink további időt és pénzt takaríthatnak meg azáltal, hogy a tőlünk vásárolt hústermékek minden szükséges előkészítésen átesnek, valamint hosszú eltarthatóságot és gyors felhasználást garantáló kiszerelésben érkeznek. Ennek érdekében a vágóhídról érkező kacsahúst makulátlanul megtisztítjuk, tokozzuk, formázzuk, és az adagok porciózásánál ügyelünk, hogy szinte grammra pontosan megegyezzenek. Ezután csaknem egy egész napos pácolás következik, ami a kifogástalan ízélményről gondoskodik. Ehhez az eljáráshoz mindig frissen előállított, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, egyedi recept alapján készült fűszerteát alkalmazunk, amiben harmonikusan elegyedik vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, barnacukor, csillagánizs és más kiváló fűszerek keveréke. A hőkezelés kezdetén aranybarnára pirítjuk kacsacombjaink bőrét, ezáltal a karamellizációs ízekkel egészül ki húsaink zamata. Mivel számunkra is fontos környezetünk védelme, a konfitálás alatt nem használunk növényi eredetű pálmazsírt, kizárólag 100%-ig friss, speciálisan erre a célra fűszerezett kacsazsír felhasználásával főzzük saját üzemünkben, folyamatos ellenőrzés mellett. Nálunk a konfitálás már vákuumzacskóban történik, azaz a légmentesen lezárt tasakokban lévő húsokat vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva készítjük el, így a nyers alapanyaghoz képest az étel nem veszít eredeti súlyából, tápanyagaiból és textúrájából. Ezt az eljárást nevezik sous vide-álásnak (ejtsd: szuvidálásnak). Ennek forradalmi vákuumos technológiának köszönhetően, a hozzáadott fűszerek csontig hatolva átjárták a húsokat, gazdag tartalmas ízt és omlós állagot kölcsönözve a kész ételeknek. A hőkezelési eljárás végére az ízek és aromák mellett a látványvilág is kiteljesedik, így a tálalási fázisnál már csak a kellő összhang megteremtésére kell törekednie ügyfelinknek, ezzel is értékes időt és szaktudást takarítva meg.

Felmerülhet az a jogos kérdés a műanyag főzőtasakokban történő hőkezeléssel kapcsolatban, hogy a tasakokból kioldódó káros anyagok bekerülhetnek-e az ételbe. Semmiképpen, hiszen csakis olyan vákuumzacskóba tesszük a húsokat, amik kifejezettem erre a célra készültek. Az általunk használt élelmiszeripari minőségű műanyag tasakok biztonsággal használhatók magas és az alacsony hőmérsékleten is, így az alkalmazott folyamatok során nem lyukad ki, nem szakad el, és nincs műanyagszennyezés az elkészült húsokban.

Továbbá a vákuummal lezárható tasakok az ételek tárolására is kiválóan használhatók. A csomagolás légmentes környezetet teremt, megakadályozva ezzel a mikroorganizmusok, aerob baktériumok és gombák szaporodását, továbbá az illó alkotóelemek párolgását, ami az étel megromlásához vezetne. Ezáltal akár ötszörösére is megnövelheti a húsok eltarthatóságát. Nem kell órákra vagy napokra előre történő logisztikával bajlódni, a tőlünk vásárolt termékek 8 hétig is felhasználhatók 0 °C történő tárolás mellett, valamint felbontás után pár perc alatt elkészíthetők és tálalhatók. Ez nagy segítség lehet olyan, akár több száz fős rendezvények esetén, amikor kifejezetten fontos a felszolgált ételek konstans jó minősége, és gyors tálalhatósága.

A szuvidált kacsahúsunk további előnye, hogy a tasakban megmaradt fűzseres kacsazsír felhasználható más ételekhez készült szószok, pástétomok, vagy akár húsok készítéséhez is. Ezenfelül ügyfelink válogathatnak a weboldalunkon elérhető, húsételeik elkészítéshez tökéletesen harmonizáló szószok bőséges kínálatából, így még tovább fokozva szolgáltatásuk hatékonyságát.

  • Categories:
    Termék

<strong>Share</strong> the Work